Header menu

Babysvømning i Øbro-Hallen

Når man som forælder er sammen med sin baby i vandet oplever man en helt speciel form for nærhed og nærvær

Indledende

Det at opholde sig i vand sammen er en fantastisk oplevelse – både for baby og forælder. Vi mennesker ligger i vand i ca. 9 måneder, inden vi bliver født – så følelsen af tryghed i forbindelse med at være i vand er til stede fra starten af livet.

Når man som forælder er sammen med sin baby i vandet oplever man en helt speciel form for nærhed og nærvær – båndet mellem baby og forælder styrkes.

Vandleg/stimuli giver mulighed for babyen at opleve bevægelsesfrihed/vægtløshed – og med ørerne under vandlinjen at opleve et andet lydunivers, næsten som da babyen lå i moderens mave.

BabyTeamet i Øbro-Hallen anbefaler, at babyer der besøger babybassinet minimum er 8 uger gamle og vejer minimum 5 kg.

Anbefalingen bygger på, at barnet i 8 ugers alderen har oplevet lidt af livet – herunder forskellige stimuli-situationer. Forældrene har også haft tid til at danne sig et indtryk af babyens natur, herunder temperament samt udtryk/kommunikationssignaler.

Tidligere skulle moderen til en såkaldt 8-ugers undersøgelse inden adgang til bassinet – men alt efter fødslens karakter sker denne undersøgelse på forskelligt tidspunkt. Det anbefales stadigvæk, at moderen har været til check hos lægen inden adgang til bassinet, således at der ingen infektionsfare er, når hun deltager i bassinet. Far er selvfølgelig ligeledes velkommen til at være den, der får denne super oplevelse med den lille i vandet.

Sørg for masser af smil og øjen-kontakt mens I er i vandet, så skal det nok blive en dejlig oplevelse

Den anbefalede minimumsvægt på 5 kg skyldes det faktum, at babybassinet med sine 34 grader er dejlig varmt, men dog under kropstemperaturen, hvorfor der foregår en afkøling af babyen, mens I opholder Jer i bassinet. Ved en vægt på 5kg+ er fedtlaget hos babyen i en sådan stand, at en svømmetur på op til 30 minutter godt kan gennemføres. Bemærk at der står ”op til” – for vi anbefaler klart at afbryde legen, hvis babyen udviser tegn på afkøling (blå læber, blå fingerspidser og/eller rystende underkæbe).

Hvis I som forælder kan mærke på babyen, at det er overvældende med alt det nye, så begynd i det små og endelig ikke for længe i bassinet. Hellere gå op af vandet efter 10 minutter og have fået en god oplevelse end at blive dernede en ½ time og så have en ”ked” baby med ud i omklædningen.

Stimuli af babyen i vandet kan indeholde elementer som:

·         Ophold i vand i lodret leje

·         Ophold i vand i vandret leje (både på maven og på ryggen)

·         Taktil stimuli ved berøring med vand

·         Sanseoplevelser

·         Glid gennem vandet

·         Opdriftslege

·         Selvstændighed (ophold ved kant, sidde på kant, hold i flydegenstande, holde i forælder)

·         Hoppelege (hop i forældres hænder, hop fra bassinkant)

·         Dykkelege 

Der bør ved stimulien tages nøje højde for babyens/barnets alder, temperament, vandrutine, dagsform – alt sammen for at både baby og forælder skal få en dejlig tid i vandet.

BabyTeamet anbefaler, at man ikke dykker sin baby uden forudgående stimuli af vejrtrækningskontrol.

Hygiejne

Det er vigtigt for vandkvaliteten og dermed også for Jer som gæster, at der ikke er for megen bunden klor i vandet. Vandet skal helst være så rent og hygiejnisk som muligt og hvis I ikke er blevet vasket ordentligt og har fået skyllet håret grundigt, så bruges der mere klor i vandet til at holde vandkvaliteten oppe på et forsvarligt niveau. Derved udsættes Jeres børn og I for en større og skrappere mængde klor. Lad os undgå dette så meget som muligt. Derfor… vask jer ordentligt inden I kommer op i svømmehallen.

Det er ikke tilladt, at lade børnene spise i svømmehallen eller i omklædningsrummet, men der må gerne ammes ellers give (plast)-flaske.

Et omklædningsrum/en svømmehal er et fugtigt og varmt miljø, hvor bakterier trives rigtig godt, derfor skal mad og drikke undgås disse steder. Er barnet meget sulten kan vi anbefale, at I efter omklædning går op på 1. sal i forhallen, hvor I er velkomne til at indtage jeres medbragte mad i de bløde sofaer eller ved bordene med højstole.

Booking af plads i babybassinet

Inden besøg i babybassinet, anbefales det at booke plads for ikke at komme til at gå forgæves.

Ifølge brandtilsynet er det ikke tilladt at medbringe klap-/barnevogn i forhallen. Der henvises til særskilt barnevognsparkering til højre for hovedindgangen.

 

 

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.